Nog zoveel nachtjes slapen tot Leidens Ontzet met de Durrrie Oktoburrr Adventskalender

Y

es! Ik heb zojuist de beste aankoop van de maand gedaan: de Durrrie Oktoburrr Adventskalender! Timing, want vandaag 5 september mag het eerste vakje open. Lekker aftellen naar Leidens Ontzet, want het is nog maar een paar nachtjes slapen en dan zijn we weer als een bal (als een bal!).

kalender-900x675

Achter elke deur een Leids cadeautje

Be warned: er zitten geen chocolaatjes in deze kalender! Stiekem was ik ook even teleurgesteld: niks lekkerders dan een melkchocolaatje in de ochtend voordat je aan het ontbijten slaat😉.  Tot 1 oktober zijn er 27 vakjes te openen waarachter zich een Leids cadeautje of aanbieding bevindt, afkomstig van lokale deelnemende bedrijven. De bedoeling is dat je het vakje opent, afscheurt en in de desbetreffende winkel inlevert. Deelnemende bedrijven zijn onder andere Bakker van Maanen, Café Olivier, Hema, Hudson’s Bay en stripshop Mevrouw Kern.

details-900x675

Durrrie Oktoburrr Adventskalender meets stripboek ‘De Ziel van Leiden’

Voordat ik het eerste vakje openrats, kijk ik nog even goed naar het – nu nog – complete plaatje. De plantenmarkt, het reuzenrad en de hutspot zijn allemaal vertegenwoordigd. Kleiiinnn beetje jammer dat de vakjes allemaal keurig in het gelid staan: de nummers hadden wat mij betreft wat meer door elkaar gemogen, een beetje zoekwerk kan geen kwaad. Ook ben ik ietsje teleurgesteld dat de kalender eigenlijk niet tot de feestdag zelf loopt en wat mij betreft dus 2 cruciale dagen mist, maar voorlopig zijn we daar nog niet. Tot die tijd genoeg vakjes om te openen!

Komt de stijl van de getekende figuren op de adventskalender je bekend voor? Dan zit je goed! De Durrrie Oktoburrr Adventskalender komt namelijk voort uit het stripboek De Ziel van Leiden, waar Nils Bierman als vormgever aan heeft gewerkt en nu aan de kalender heeft meegewerkt, samen met Muriel Janssen (projectmanagement) en Rober van Oirschot (uitgever).

5september-900x675

Hup, openmaken die hap! (*spoiler-alert)

SPOILER-alert! Skip deze alinea als je nog niet wilt weten wat er achter het eerste luikje zit.

Het eerste luikje mag open, en daar zit: tadaa! Een tegoedbon voor een gratis rookworst van de Hema. OMG, zooo lekker voor bij de hutspot. Dat begint al goed :). Nu is het nog een héle dag wachten tot ik weer een vakje mag openen. Wat zal er achter de andere luikjes zitten? Hou het blog in de gaten voor een update waarin ik een paar vakjes uit de doeken zal doen. Niet alles natuurlijk, want het is nog leuker om de kalender zelf te openen.

luikjes-leidse-scheurkalender

31 keer scheuren!

En dan is het opeens 1 oktober en zijn alle vakjes geopend! Er zaten echt leuke bonnetjes tussen, maar zo heb ik het Leidsche Singelspel al in huis en ging ik het kortingsbonnetje dus achter een van de luikjes zat dus niet gebruiken, en was ik op vakantie ten tijde van de jaren 80 party in Odesse waarvoor een luikje als gratis entree diende. Dus welke acties vond ik nu het allerleukste? Hier komt mijn top 5:

Plek 5: gratis rookworst

Gratis en voor niets een Hema-rookworst! Ik moet ‘m nog scoren, maar ik kan nu al niet wachten! De bon is geldig tot 14 oktober.

Plek 4: kopje koffie of thee

Lekker twee bakkies pleur of thee halen bij Bar Lokaal op Leidens Ontzet en er maar voor eentje betalen.

Plek 3: korting op een knipbeurt

Leuk dat het niet alleen bonnen zijn voor eten of drinken, maar ook zoals bij Sjenkels Leiden korting op een knipbeurt en ook nog een presentje krijgen! Extra top: de korting is nog heel oktober geldig, dus dan hoef je niet met je versgekapte haar wind te vangen in het reuzenrad en er dus uitkomen met een suikerspin op je knar 😉

Plek 2: gratis bierrr

Tja, daar heb ik natuurlijk altijd een zwak voor. Eet bij De Vergulde Kruik een hutspotmaaltijd en nuttig daar een gratis fluitje bij.

Plek 1: katerontbijt

Jahaa deze vind ik toch het geniaalste: een katerontbijtje op 4 oktober bestaande uit ei, spek en een bakkie troost voor 5 euro bij Restaurant BurgerZaken. Dat wordt dus een rondje minder in de muisachtbaan! 😉

Had je ook de Durrrie Oktoburrr Adventskalender in huis gehaald en welke luikjes heb jij al ingewisseld? Ik ben benieuwd!

Waar scoor je de Durrrie Oktoburrr Adventskalender?

Voor € 3,10 is ‘ie te koop bij:

 • alle Albert Heijn-filialen Leiden, Albert Heijn Leiderdorp en de Spar
 • Boekhandels Kooyker, De Kler, Bruna Luifelbaan en Mevrouw Kern
 • Etos Luifelbaan
 • Velvet Music

Goed doel

Met de Durrrie Oktoburrr Adventskalender wordt ook een goed doel gesteund. Tien procent van de opbrengst gaat naar Xenia, een Leidse hospice voor jongeren die intensieve verpleegkundige en medische zorg nodig hebben.

Showing 2 comments
 • Astrid
  Beantwoorden

  Hahaha superleuk! Ik had al ergens gelezen dat er erg eens een Hema worst tevoorschijn zou komen maar onder het 1e vakje….Jeee!!!
  Als het goed is krijg ik hem vandaag ook!🎉🎊🎉🎊🎉

  • Frances
   Beantwoorden

   Haha jaaa de 1e is meteen een klapperrr! Ik ben reuze benieuwd naar de andere vakjes 😉

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search